Sprong Vooruit-dag Verkleed dressuur 1 maart

Donderdag 27 februari 2020
Hierbij de startlijst voor de zesde Sprong Vooruit Dag - Dressuur - verkleed op zondag 1 maart in de bijlage.
Mocht er iets niet kloppen of niet mogelijk zijn, dan laat mij (sanne) zsm weten.  

* Deze proefjesdag mag je verkleed mee doen. We maken van elke combinatie een foto en zullen later de leukste verklede uitkiezen. De foto's komen ook op Facebook. Als je dat niet wil. Laat het ons weten! Natuurlijk mag je je paard/pony ook extra mooi maken. Let erop dat alles wel goed vastzit en veilig is. Ook een cap moet natuurlijk nog goed aankunnen evenals rijlaarzen. 

Om deze dag goed te laten verlopen lees je hieronder de regels:
  1. Melden: een uur voor aanvang van je proef, bij het “secretariaat” (sandra) in de kantine.
  2. Een wedstrijd kan altijd in of uitlopen door omstandigheden. Houd hier rekening mee.
  3. Startgeld vooraf betalen in de kantine bij het secretariaat 11 euro (met ruiterpaspoort) of 15 euro (zonder ruiterpaspoort) p.p contant. Heb je nog geen ruiterpaspoort, geen probleem, je kan deze op dezelfde dag ook kopen en daarmee lid worden van de Manege en Ruiterbond. Ruiterpaspoort kost 20 euro. In de kantine lever je je ruiterpaspoort in zodra je je hebt aangemeld.
  4. Na de financiele afhandeling ga je op de poetsplek even informeren hoe het programma ervoor staat: of je al kan beginnen met poetsen of dat je nog even mag wachten in de kantine.
  5. Nieuw! Op het whitebord van de lesindeling, staat bij wie je waarvoor terecht kan, we hebben een: 'stalmeester/juf' (organisatie op de poetsplek), een 'ringmeester' (regelt in de rijbak het opstappen en het rijden, 'kantinejuf' (voor de administratie, de punten en voor lekkers), een 'voorlezer' (diegene die de proeven voorleest).  In de rijbak helpt de ringmeester je op het paard/pony. De ringmeester controleert het tuig en singelt aan. De ringmeester is de enige die in de rijbak bij het losrijden staat. Het is niet de bedoeling dat supporters zonder overleg met de ringmeester de rijbak inlopen. Dit is belangrijk voor de veiligheid en rust in de rijbak. 
  6. Gemiddeld ga je twintig minuten voor je starttijd op je pony/paard om los te rijden. (ong eveer2 ruiters voor je) Pony's die vaker op dezelfde dag een proefje rijden worden korter losgereden. De ringmeester vraagt je op tijd klaar te komen staan. De proef wordt gereden in de binnenbak. 
  7. Nieuw! Vanaf proef D5 tot D10 mag je tijdens het losrijden een keer galop linksom oefenen en een keer rechtsom, op commando van de ringmeester. Op commando/overleg met de ringmeester ivm de veiligheid omdat er op een klein deel wordt losgereden. Tot D5 geen galop oefenen tijdens het losrijden. Vanaf D10 verwachten we dat ruiters voldoende inzicht, controle en ervaring hebben dit zelfstandig te regelen. Blijkt dit toch niet zo, dan zal de ringmeester je hierop wijzen. 
  8. Kom verzorgd naar de wedstrijd, d.w.z.: lange haren op een staart/knot, rijkleding aan en zorg ervoor dat je laarzen/schoenen met chaps schoon zijn. Er zullen vast een aantal ruiters zijn die in wedstrijdkleding komen, dit heeft geen invloed op je punten. Als je er maar verzorgd uitziet!
  9. Na de proef moet je even uitstappen ± 5 min. Daarna kun je je pony/paard afzadelen, tenzij de ringmeester aangeeft dat jouw pony/paard nog een keer moet rijden.
  10. Nieuw! Naast ponyrijden willen we graag dat de ruiters verantwoordelijkheid leren dragen voor het deel 'naast het rijden'.  Dat betekend dat alles netjes opgeruimd wordt: bit schoon, teugels terug hangen, hoes op het zadel en alles bij elkaar laten ( singel, dekje, bontje, zadel). De aanpassing (gelpad, frontriser etc) wel terug in de witte kast. Ook hoort daarbij het netjes achter laten van de poetsplek: vegen waar je pony gestaan heeft, mest opruimen/ plas wegtrekken)
  11. Pony/paard krijgt pas na de laatste proef van de dag zijn eten. Natuurlijk mag je een paardensnoepje of stukje appel meenemen waar je je pony/paard mee kan belonen!
  12. Als je pony/paard verzorgd is, ga je naar de kantine, waar de resulaten bekend worden gemaakt. Wacht hier rustig af. We doen ons best dit zsm bekend te maken. 
  13. Natuurlijk mogen je ouders, broertjes/zusjes, opa’s/oma’s komen kijken bij de wedstrijd. Belangrijk is wel dat ze niet overal gaan rondlopen, en vooral niet naast de rijbak waar de proeven verreden worden. Daar is rust erg belangrijk, zodat ruiter en paard niet gestoord worden. Bij de ingang mogen supporters meekijken of in de kantine.
  14. Nieuw: we hebben in de rijbak links van de proefjesbaan een klein stukje vrij gemaakt waar supporters tijdens de proef mee mogen kijken, foto's maken/filmen. Na de proef moeten supporters vlot wisselen van deze plek, zodat het losrijgedeelte niet onnodig gestoord word. Loop ook langs de zijkant en niet midden door de baan. 
  15. De theorie wordt gemaakt in de kantine. De leerstof hiervoor is te vinden op http://manegeruiterbond.nl/dressuur-proeven-mrb/theorie/ Ook in de kantine ligt een klapper met de theorie.
  16. De proeven zijn op dezelfde website te vinden als de theorie. Het is heel slim om op de site te kijken, je kan dan nog oefenen zonder pony gewoon thuis.  De proef word wel voorgelezen, maar mocht je de voorlezer niet goed horen en je kent de proef, dan weet je toch waar je naar toe moet. Een eigen voorlezer mag natuurlijk ook!
Wij wensen jullie veel plezier en succes!
Alle fotoalbums
p1030075.jpg
1622078_1236803369681000_6385910970075061588_n.jpg
1599824_1236803296347674_4540870827994931077_o.jpg
p3121587.jpg
loge-svp.jpg
img_9868.jpg